Det är ju som så att pokerrummen online inte enbart kan leva på reklam de måste ha en annan inkomstkälla. Därför har man gjort precis som man gör i pokerrummen på landbaserade casinon. I varje buy-in, det vill säga den summa du betalar för att delta i en pokerturnering eller singelmatch är det en del som kallas för rake. En summa om ca fem procent som går till pokerrummet. Det är alltså detta som kallas rake, ett uttryck du ofta stöter på i pokervärlden. Spelar du inte så ofta eller är med i större turneringar så ofta så betyder det oftast inte så mycket att du betalar raken. Det är när man spelar varje dag eller flera gånger i veckan som det faktiskt kan börja kännas i plånboken att det här med rake, det är inte så roligt egentligen.

Som tur är så finns det människor som tänkt på just detta, att det borde finnas något sätt att åtminstone få tillbaka en del av de pengar man betalat i rake till pokerrummen. Därför finns det något man kallar för rakeback, något som gör att man kan få tillbaka en del av de pengar man betalat i rake. Det finns en del pokerrum, oftast dem som är lite större, som själva erbjuder sina spelare rakeback. Då är det visserligen inte lika stor rakeback som man kan få men det är ändå något. Det som de flesta spelare gör är istället att dem registrerar sig på en så kallad rakebacksajt. Då får man tillbaka en bra del av de pengar man under sitt spelande betalat i rake. Den rakeback som erbjuds av själva pokerrummen kommer automatiskt in på ens spelkonto ca en gång varje månad. Finns det en sådan där du spelar behöver du inte själv aktivt göra något för att få den förutom att kryssa i att du vill ha den. Är det pokerrummets egen rakeback så brukar den ligga på ungefär 20-35 % av det du betalat i rake eftersom att dem ändå måste garantera sig själva att tjäna på det. Alltså är det ofta bättre att vara registrerad prenumerant på en utomstående rakebacksajt. Då kan du får tillbaka hela 50 % på din registrerade rake.

Vill du veta hur det går till där du spelar så är det bäst att läsa på villkoren på respektive pokerrum eftersom att det är olika regler nästan överallt för just detta. För att hitta den bästa utomstående rakebacksajten just nu rekommenderar vi att du söker dig till olika pokerforum och hör dig för där.